Optimale vetzuur balans

Ons lichaam heeft voor een optimale functie en gezondheid vetzuren nodig. Zo bestaat ons brein voor meer dan de helft uit vet en zijn vetzuren bijvoorbeeld ook nodig voor een goede stofwisseling en de aanmaak van hormonen en neurotransmitters.
Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren. Dit houdt in dat we ze binnen moeten krijgen via onze voeding. Ons lichaam kan deze vetzuren niet zelf aanmaken. Omega 9 kan je lichaam zelf aanmaken als je er niet genoeg van binnen krijgt. Rijk aan omega 9 is olijfolie en bijvoorbeeld avocado’s.
Voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid heb je alle drie de vetzuren nodig. Echter, alle omega vetzuren werken uitsluitend optimaal als ze in de juiste verhouding in het lichaam aanwezig zijn. De ideale verhouding tussen omega-3 en omega-6 is 1:1. Tegenwoordig heeft de meerderheid van de samenleving echter een verhouding van 1:20 of vele malen hoger! Dit houdt in dat deze mensen wel 10x meer omega-6 dan omega-3 binnenkrijgen! Deze scheve verhouding kan leiden tot allerlei vage gezondheidsklachten, maar ook klachten zoals: hart- en vaatziekten, cognitieve achteruitgang, gewrichtsklachten, stemmingswisselingen, allergieën, astma en moeilijk zwanger worden. Het ontstaan van deze klachten gaat heel geleidelijk, waardoor je je er vaak niet van bewust bent. Gelukkig is er iets aan te doen.
De vetzuurbalans bloedtest kan worden uitgevoerd door een vingerprik. De test wordt in een onafhankelijk laboratorium onderzocht. De uitslag is na 15 tot 20 dagen online op te vragen en volledig anoniem. De uitslag geeft inzicht in de omega 6 en omega 3 verhouding en de omega 3 index. Aan de hand van de uitslag ontvang je van mij een persoonlijk advies om de vetzuurbalans indien nodig te herstellen.

Breingezondheid

Ben je iedere ochtend helder, fris en vol energie voor de nieuwe dag? Kun jij je overdag goed concentreren en bij de les blijven? Heb jij aan het eind van de dag nog voldoende energie om een gezonde maaltijd op tafel te zetten? Klaagt je kind over een vol hoofd, is het snel moe, overprikkeld of afgeleid? Heeft je kind de diagnose AD(H)D?
Steeds meer volwassenen én kinderen kampen met concentratieproblemen, overgevoeligheid, verminderde energie of AD(H)D. Door middel van mijn specialisatie op het gebied van breingezondheid, kan ik je bij deze klachten helpen. Samen zorgen we ervoor dat je je concentratie, balans en energie weer terug vindt. Door aanpassingen op het gebied van voeding en andere leefstijlfactoren kan in veel gevallen ADHD medicatie worden afgebouwd of zelfs worden gestopt.

Gezond zwanger (worden)

De eerste 1000 dagen van een mensenleven hebben we de grootste invloed op onze (toekomstige) gezondheid. Deze 1000 dagen beginnen 3 maanden vóór de zwangerschap! Dit is de periode waarin leefstijl het grootste verschil maakt op de manier waarop onze genen in het lichaam worden gebruikt.
Wil jij genieten van een gezonde zwangerschap én je kind de beste start voor een gezond leven meegeven? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help je met het optimaliseren van jouw eigen gezondheid voor en/of tijdens je zwangerschap en geef je alle kennis mee om na de geboorte de gezondheid van je zoon of dochter te stimuleren door de juiste voeding en suppletie.